Google, şimdiye kadarki en güçlü yapay zeka işlemcisi Ironwood’u tanıttı

Güncel Teknoloji Haberleri

Google, yapay zeka alanındaki liderliğini güçlendirmek için önemli bir adım attı. Şirket, yeni bir yapay zeka işlemcisi olan Ironwood’u tanıttı. Ironwood, özel TPU mimarisinin yedinci nesli olarak dikkat çekiyor.

Google’ın “düşünme” olarak adlandırdığı simüle edilmiş akıl yürütme gibi yetenekler için optimize edilen Ironwood, yapay zeka alanında yeni bir dönemi başlatıyor.

Google, Yapay Zeka İşlemcisinde Çıkarım Çağına Giriyor

Google, yeni Gemini modellerinin sadece kodlama becerileriyle sınırlı olmadığını, aynı zamanda alt yapıya da bağlı olduğunu belirtiyor.

Ironwood ile Google, bugüne kadar en ölçeklenebilir ve güçlü TPU’ya sahip olduklarını iddia ediyor.

Bu işlemci, yapay zekanın veri toplama ve çıktılar üretme yeteneğini artırarak “aracı yapay zeka” kavramını hayata geçirecek.

Ironwood’un Avantajları

Ironwood, önceki TPU’lara göre daha yüksek verimlilik sunuyor. Geliştiriciler, bu işlemciyi farklı konfigürasyonlarda kullanabilecekler.

Yüksek Performans ve Bellek Artışı

Ironwood’un en büyük versiyonu, etkileyici bir çıkarım hesaplama kapasitesine sahip. Her bir çipin tepe verimi artarken, bellek ve bellek bant genişliği de önemli ölçüde gelişti.

Related Posts

Xiaomi Open Headphones Pro modelini tanıttı

Xiaomi yeni ürünlerini tanıtmıştı. Bunlardan biri de Open Headphones Pro oluyor.

Fiyat-performans lideri belli oldu: 2025’in en iyi iPhone’u açıklandı!

Güçlü kamerası, uzun pil ömrü ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle dikkat çeken cihaz, uzmanlar tarafından “2025’in fiyat-kalite oranı en iyi iPhone’u” ilan edildi.

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.