Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kahire’de gerçekleşen Üroloji-Nefroloji Zirvesi’nde onur konuğu olarak yer aldı. Türkiye’yi temsil eden Haberal’a, Mısır’da ilk defa bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi. Zirveye Mısır hükümetinden üst düzey yetkililer de katıldı. Açılış konuşmasında Haberal’ın kısa özgeçmişi paylaşıldı ve Haberal, organ nakli sürecine yaptığı katkıları anlattığı bir konuşma gerçekleştirdi. “Hayat bağışlayın” diyerek organ bağışı konusunda duyarlılık çağrısında bulundu. Yetkili isimler Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Mohamed Awad Tag Eldin ile Kongre Başkanı Prof. Mohamed Salah Eldin Zaki tarafından Haberal’a ödül takdim edildi.

Ülkesine döndükten sonra konuşan Haberal, Ortadoğu’daki organ nakli faaliyetlerine destek verdiğini ve Mısır’a desteğini sürdüreceğini vurguladı. Aldığı ödülü Türkiye’ye ithaf ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, 29-30 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek Yanık Kongresi’nde dünya bilim insanlarını bir araya getirecek. Türkiye’de organ naklinin 50. yılı ise Kasım ayında Ankara’da düzenlenecek MESOT Kongresi ile kutlanacak.

Related Posts

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.