Meta, Instagram ve WhatsApp satın alımları nedeniyle zor durumda

Teknoloji Devi Meta, Instagram ve WhatsApp Satın Alımlarıyla Mahkeme Karşısında

Büyük teknoloji şirketlerine yönelik hukuki süreçlere bir yenisi daha ekleniyor. Meta, birkaç yıl önce gerçekleştirdiği Instagram ve WhatsApp satın alımlarıyla sosyal medya pazarında yasa dışı bir tekel kurduğu gerekçesiyle bu hafta Washington’da mahkeme karşısına çıkacak.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından açılan bu önemli dava, Meta’nın sosyal platformlar pazarındaki hakimiyetini sürdürmek amacıyla potansiyel rakipleri satın alma stratejisine odaklanıyor.

FTC, META’NIN ÖNEMLİ VARLIKLARINI ELDEN ÇIKARMASINI İSTİYOR

FTC, davayı ilk olarak 2020 yılında açtı ve Meta’nın popüler platformları Instagram ve WhatsApp da dahil olmak üzere en önemli varlıklarından bazılarını elden çıkarmasını talep ediyor.

Komisyona göre, Meta’nın bu satın alma stratejisi, Facebook’un pazar konumunu tehdit etmeden önce ortaya çıkan rakipleri etkisiz hale getirmek amacıyla bilinçli olarak uygulandı.

META, SATIN ALIMLARIN TÜKETİCİYE FAYDA SAĞLADIĞINI SAVUNUYOR

Buna karşılık Meta, söz konusu satın alımların tüketicilere fayda sağladığını ve pazarın o zamandan bu yana TikTok, YouTube ve Apple’ın mesajlaşma araçları gibi güçlü rakiplerin ortaya çıkmasıyla birlikte geliştiğini savunuyor.

Meta’nın Baş Hukuk Müşaviri, davayı hem hatalı hem de ters etki yaratan bir dava olarak nitelendirerek, Amerikan teknoloji şirketlerine yapılan yatırımları caydırdığını iddia etti.

Ayrıca, FTC’nin Meta’yı hedef alırken, hükümetin diğer kollarının Çinlilere ait TikTok’u önceki yönetimin tasarısından “kurtarmaya” odaklandığını belirterek, hükümet politikasındaki bir çelişkiye dikkat çekti.

ZUCKERBERG İFADE VERECEK

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in, rekabeti engellemek amacıyla Instagram’ı satın alma konusundaki iç yazışmaları ve WhatsApp’ın gelecekteki potansiyeli hakkındaki endişeleri de dahil olmak üzere ifade vermesi bekleniyor.

Related Posts

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

ÖTV’siz araç nasıl alınır? İşte tüm detaylar

ÖTV muafiyetli araç almak isteyenlerin kafasındaki soruları yanıtlayacak detaylar belli oldu.

ChatGPT, satrançta Atari’ye yenildi!

OpenAI’nin en yeni modeli olan ChatGPT-4o, Atari Chess karşısında adeta “yerle bir” oldu.

Türk Bilim İnsanlarından kanser tedavisinde “kuantum” hamlesi

Türk Bilim İnsanlarından kanser tedavisinde “kuantum” hamlesi

iOS 26 geliyor: İşletim sistemine dair konuşulan tüm yenilikler

Apple’ın yarın duyurusuna imza atacağı yeni iOS sürümü ile ilgili yapılması beklenen tüm yeniliklere yakından bakıyoruz.