Mali Müşavirlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri

Kayseri Muhasebeciler Odası Başkanı, Mali Müşavirlerin Yaşadığı Sorunları Gündeme Taşıdı

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya, mali müşavirlerin son yıllarda karşılaştığı sorunların mesleğin sürdürülebilirliğini tehlikeye soktuğunu belirtti. Başkan Yedikaya, çözüm önerilerini paylaştı.

Ali Yedikaya, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemlerinde bulunan bilgilerin meslektaşlardan tekrar talep edilmesinin gereksiz iş yükü oluşturduğunu vurgulayarak, “Analitik tabloların hazırlanması gibi zaman alıcı süreçler, zaten yoğun olan meslektaşlarımızın işlerini daha da zorlaştırıyor. Bu süreçlerin dijital dönüşüm gerekliliklerine uygun olarak basitleştirilmesi gerekiyor” dedi. Yedikaya ayrıca, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğlerin ve değişen oranların meslektaşlar üzerindeki stresi artırdığını belirterek, “Yeni sistemlere ve oranlara adapte olurken, mükellefleri bilgilendirmek zorundayız. Ancak, incelemelerde mükerrer bilgiler istenmesi ve süreçlerin karmaşıklaştırılması, meslektaşlarımızın tükenmişlik hissetmesine sebep oluyor” diye ekledi.

Yedikaya, GİB sistemlerindeki verilerin tekrar talep edilmesinin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, analitik tablolar için ortak standartlar oluşturulması ve dijital araçlarla sürecin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca incelemelerin prosedür odaklı değil, verimli ve sonuç odaklı bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Başkan Yedikaya yetkililere seslenerek, “Mali müşavirler olarak, iş dünyasının sürdürülebilirliği için önemli bir rol üstleniyoruz. Ancak bu rolü yerine getirebilmek için üzerimizdeki yüklerin hafifletilmesi gerekiyor. Meslektaşlarımızın maruz kaldığı tükenmişlik sadece bireysel bir sorun değil, aynı zamanda ülke ekonomisinin öncelikli konularından biri olmalıdır” şeklinde konuştu. – KAYSERİ

Related Posts

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Brent petrolde son durum ne? (9 Temmuz 2025)

Dün 70,20 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 69,53 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,1 azalarak 69,47 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.

Bakan Göktaş duyurdu! Aylık ödemeler artırıldı

Sosyal hizmet ve yardımların erişilebilirliğini ve etkinliğini artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hiçbir vatandaşı geride bırakmama hedefiyle hareket ettiklerini bildirdi. Değişen ihtiyaçlara cevap …

Biri düştü biri yükseldi: Dolar/TL ne kadar?

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …