Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler – Prof. Dr. Alper Şener Açıkladı

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte havuzlara ilgi artarken, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, çocukların kullandığı havuzların temizlik düzeninin yetişkin havuzları kadar sık ve yoğun olmadığını belirtti.

Özellikle çocuk havuzlarının daha dikkatli kullanılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şener, çocuk havuzlarında viral enfeksiyonlara maruz kalma riskine işaret ederek, “Havuzlarda adenovirüs ya da enterovirüs gibi virüslere sıklıkla maruz kalınabilir. Özellikle çocuklarda ve ileri yaş gruplarında bu durum klor miktarındaki dalgalanmalardan kaynaklı olarak gözlemlenebilir. Bu enfeksiyonlar genellikle hafif olsa da, ağır tablolarla da karşılaşma ihtimali vardır” şeklinde konuştu.

‘Suyun Kalitesi ve Bakteri Düzeyi Önemli’

Akarsu yataklarında serinlemeye çalışanların da enfeksiyon riskine dikkat çeken Prof. Dr. Şener, hijyenik olmayan sularda bakteriyel ve paraziter enfeksiyonların görülme olasılığının daha yüksek olduğunu ifade etti. Su kalitesi ve bakteri seviyesinin serinleme amaçlı kullanılan sular için çok önemli olduğunu belirten Şener, bu nedenle deniz suyunun havuzlara tercih edilebileceğini söyledi.

‘Deniz Suyu ile Doldurulan Havuzlar Daha Güvenli’

Denize girilmesinin havuzlara göre daha avantajlı olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Şener, deniz suyunun geniş alanlara yayıldığı için bakteri yükünün daha düşük olduğunu ve antibakteriyel etkisi olduğunu söyledi. Havuzlarda deniz suyu kullanımının bakteri ve virüs enfeksiyonları açısından daha güvenli olabileceğine işaret eden Şener, klorun tek başına yeterli olmadığını belirtti.

‘Havuz Suyuna Dalmayın’

Havuz suyunun yutulmaması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Şener, enfeksiyon riskine karşı alınabilecek önlemlere değindi. Ağız, burun ve göz mukozasının suyla temasının enfeksiyon riskini artırabileceğini belirten Şener, bu nedenle havuz suyuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Alper Şener, özellikle çocukların havuz kullanımında enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, bu tür enfeksiyonların bulaşıcı olduğuna ve önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Related Posts

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.