Ayakkabı sektöründe hareketlilik için “markalaşma” ve “yerli üretim” tavsiyesi

Ayakkabı Derneği Başkanı: Sektör Olarak Bir Dönüşüme İhtiyacımız Var

Ayakkabı sektöründe 37 yıldır faaliyet gösteren dernek başkanı Salıcı, sektöre katkı sağlama gayretlerinin devam ettiğini belirtti. Ayakkabının 39 parçadan oluştuğunu ve sektörün zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayan Salıcı, sektördeki iş gücünün yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağladığını dile getirdi.

Salıcı, son dönemde dünyanın teknoloji odaklı bir yapıya evrildiğine dikkat çekerek, sektörün de bu değişime ayak uydurması gerektiğini ifade etti. Artan ithalat ve yüksek faizlerin üreticileri zorladığını belirten Salıcı, sektörde yeniden hareketlenme ve ihracatı artırma çabalarının devam ettiğini belirtti.

Yerli ürünlere verilen destekle sektördeki daralmayı engellemeyi hedeflediklerini kaydeden Salıcı, tüketicilerin yerli markalara gösterdiği ilginin sektöre olumlu yansıyacağını vurguladı. Tüketicilerin yerli ürünlere olan teveccühünün artması durumunda sektörün eski günlerine dönebileceğini belirten Salıcı, ulusallaşma trendine dikkat çekti.

Related Posts

Ekonomist Murat Muratoğlu Türkiye’nin yakın gelecekte karşılaşacağı en büyük ekonomik sorunu açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Erdoğan’a reel sektörün içerisinde bulunduğu zorluğa ilişkin şu soru yöneltildi: “Reel sektörün özellikle krediye erişimi ve maliyetle …

Deri konfeksiyon sektörü katma değerli üretimle ihracatı artırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Deri ve Deri Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Güven Karaca, deri konfeksiyon sektörünün katma değerli üretim potansiyeli ile ihracatını yılın ilk 4 ayında yüzde 44 artırdığını söyledi.

Alanya turizmde 4 milyar euro gelir hedefliyor

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bölgede turizm hareketliliğinin başladığını belirterek, bu yıl 4 milyar avroluk turizm geliri hedeflediklerini söyledi.

Merkez Bankası’ndan zorunlu karşılık adımı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsi yurt dışı repo işlemlerinden sağlanan fonlar ve yurt dışından kullanılan krediler için 1 yıla kadar vadede yüzde 12 olan zorunlu karşılık oranının vadeye göre farklılaştırılarak 1 aya kadar vadede yüzde 18’e, 3 aya kadar vadede yüzde 14’e yükseltildiğini duyurdu.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Trafik kanunu değişiyor! Kırmızı ışık cezası 80 bin TL

AK Parti, ‘Karayolları Trafik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Peki bu teklifle neler değişecek? İşte detaylar…

Eski Başekonomisti, Merkez Bankası’nın halini böyle anlattı: “Mahçup bir şekilde…”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ikinci Enflasyon Raporu açıkladı. TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025 yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 24 seviyesinde korunduğunu bildirdi. 2026 ve 2027 enflasyon tahminleri ise sırasıyla, yüzde 12 ve …