Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Japon Usulü Yürüyüş: Yüksek Yoğunluklu Antrenman

Japon usulü yürüyüş, temelde 30 dakikalık yüksek yoğunluklu bir antrenman olarak bilinir. Bu egzersizi yapmak için 30 dakikayı üçer dakikalık dilimlere ayırmanız gerekmektedir. İlk üç dakikada hızlı yürüyüş yaparken, sonrasında üç dakika boyunca yavaş tempoda yürümeniz gerekmektedir. Bu aralıklı yürüyüşü 30 dakika boyunca tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.

Bilimsel Olarak Destekleniyor

Japon yürüyüş rutini, bazı fitness trendlerinin aksine bilimsel bir temele dayanmaktadır. Bu yöntem uzun yıllardır var olmasına rağmen son zamanlarda TikTok gibi platformlarda popülerlik kazanmıştır.

  • Araştırmacılar, bu rutini yaklaşık 20 yıl önce geliştirdiler ve bunu ortalama 63 yaşındaki yetişkinler üzerinde test ettiler.
  • Haftada dört gün boyunca bu egzersizi yapan yetişkinlerin, egzersiz yapmayanlara göre daha düşük kan basıncına sahip oldukları görüldü.

Kullanıcı Deneyimi

Bu yöntemi deneyen bir kullanıcı, diğer yürüyüş egzersizlerine kıyasla Japon yürüyüş rutininden daha fazla keyif aldığını belirtti. 30 dakika boyunca aynı hızda yürümenin sıkıcı olabileceğini fark eden kullanıcı, Japon yürüyüş rutiniyle farkı görmek için bu yönteme şans verdi.

  1. Tüm bir hafta boyunca bu rutini uygulayan kullanıcı, yürüyüşün giderek daha kolay hale geldiğini ve aerobik kapasitesinin %40’a ulaştığını fark etti.
  2. Bu yöntem, koşuya başlamak isteyenler için harika bir başlangıç noktası olabilir. 30 dakika süren bu egzersiz neredeyse her yerde uygulanabilir ve kullanıcılar tarafından kolaylıkla benimsenebilir.

Related Posts

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.

Kepek, dökülme, kaşıntı kabusuna son! Saç derisine detoks şart, işte yöntemi

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar. Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Dr. Mehmet Fatih Baltacı Yaşamını Yitirdi

Dr. Mehmet Fatih Baltacı, katıldığı bir düğünde duvar çökmesi sonucu yaşamını yitirdi.