Egzamayı tarihe gömecek tedavi! Artık kabusunuz olmayacak

Egzamanın Modern Çözüm Yöntemleri ile Mücadelesi

Çoğu insanın karşı karşıya kaldığı egzama sorunu, bazen yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Modern tıbbın sunduğu tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilen bu rahatsızlık, şiddetli kaşıntılara neden olabilir. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Akman, egzamanın tedavi edilebilir olduğunu vurguluyor.

Egzama Artık Tarihe Karışıyor

Akman, ilaç tedavisiyle egzamanın kontrol altına alınabileceğini belirtiyor. “Egzama, vücudun yabancı bir maddeye karşı verdiği reaksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Deri hastalıkları arasında en sık karşılaşılanlardan biridir” diyor.

İki farklı türü bulunan Egzama

Egzamanın farklı şekillerde ortaya çıkabileceğini belirten Akman, deride kızarıklık, kalınlaşma ve kepek gibi semptomlarla kendini gösterebileceğini söylüyor. Atopik ve dermatit olarak kategorize edilen egzamanın tedavi sürecini de doğrudan etkilediğini vurguluyor.

Egzamanın tanısında yama testleri gibi yöntemlerin kullanıldığını belirten Akman, bunun amacının hastalığı mantar veya deri hastalıklarından ayırmak olduğunu ifade ediyor.

Stresten Uzak Durmak Önemli

Egzamanın pek çok farklı nedeni olabileceğini belirten Akman, “Stres, çevresel faktörler, hayvan tüyleri ve bitkilerin polenleri gibi uçuşan alerjenler egzamanın tetikleyicileri olabilir. Hastalarımıza bu tetikleyicilerden uzak durmalarını öneriyoruz” diyor.

Egzama için stressiz bir yaşam sürmenin ve çevresel etkilerden kaçınmanın önemli olduğunu vurgulayan Akman, “Bariyer deri kremleri gibi nemlendiriciler kullanarak derinin kuruluğunu gidermek egzamanın ilerlemesini engelleyebilir” diye ekliyor.

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sağlık emekçisini bayramda bedava çalıştırma formülü: ‘Emeğe yapılan açık bir haksızlık’

Sağlık çalışanlarına normal mesai tamamlanmadan yapılan bayram çalışmaları için herhangi bir ek ücret ödenmediğine dikkat çeken SAHADER Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, “Emekçinin emeğine yapılan açık bir haksızlıktır” diye konuştu.